Het verschil tussen ALLEEN zijn en EENZAAMHEID…

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Voel jij je alleen of eenzaam? Dan heb ik handige TIPS  om hiermee te dealen.

Juist in deze tijd, waar we te maken hebben gehad met de maatregels van de lockdown, zijn er enorm veel mensen die zeggen zich alleen of eenzaam te voelen.

‘ALLEEN’ zijn is de situatie, maar ‘EENZAAMHEID’ is een gevoel…

Om de situatie beter te schetsen kan ik me nog heel goed herinneren, dat er een optreden was van BLOF op een ponton voor het strand van Vlissingen. Het was een prachtige dag; het was warm, de lucht was blauw, en er waren duizenden mensen uitgelopen voor het gratis concert. Ik stond in het water tussen al die mensen, en ik geloof niet dat ik me ooit eenzamer hebt gevoeld dan op dat moment…
EENZAAMHEID is het missen van een connectie, een verbinding. Zoals ik het heb toen heb ervaren, voelde het als een soort heimwee naar de ‘Bron’ waar we allemaal vandaan komen.

5 TIPS om het ‘ALLEEN’ zijn om te buigen

* Maak, hoe lastig je het ook vind, contact met anderen. Iedereen heeft boodschappen nodig, jij ook. Zeg bijvoorbeeld tegen iedereen die je tegenkomt op straat ‘Hallo’, je krijgt er een enorm fijn gevoel van.

* Bel of Facetime met mensen. Juist als je ze al lang niet hebt gesproken.

* Kan je niet sporten? Wandel of jog dan eens in de natuur, het laadt je batterij op en je krijgt er een prettig gevoel van.

* Lukt het nu niet om een live studie te doen? Kijk eens of je hem online kan oppakken? Ook dan kan je mensen ontmoeten, al is het op een andere manier dan je gewend bent. 😉

* Er zijn veel mensen alleen, durf bijvoorbeeld de stap te zetten om iets aardigs voor een buurtgenoot te doen? Je helpt hiermee zowel jezelf als de ander.

3 Tips tegen EENZAAMHEID

* Pak een pen en papier en ga schrijven over je ervaringen. Het ruimt je hoofd op, daardoor ontstaat er ruimte. Je komt er uiteindelijk achter wat het gevoel is waar je naar op zoek bent.

* Er zit een enorme rijkdom in jezelf verscholen. Via YouTube zijn er mooie geleidemeditaties te vinden. Ga lekker zitten of liggen. Doe je oortjes in, en luister naar een stem die je in contact kan brengen met bijvoorbeeld je innerlijk kind, je zelfhelende vermogen, of welk ander onderwerp dan ook.

* Missschien lukt het niet meteen omdat je het niet gewend bent, maar maak contact van hart tot hart als je met iemand praat. Leg je mobiel eens weg en kijk die persoon in de ogen.

Heel veel succes en mooie momenten toegewenst 🙂

Liefs Yve 💞

P.s. Natuurlijk kan ik je nog veel meer tips geven 😉

Geef een reactie