Hooggevoeligheid

Coaching Hoogsensitiviteit

Ben je hoogsensitief? In dat geval wil ik je graag feliciteren. Je hebt een groot – vaak aangeboren – talent en er zit een groot potentieel in je verborgen.. Als jij jezelf echt goed kent zul je de voordelen van je gevoeligheid vast wel kennen.

Ken je de voordelen van je gevoeligheid nog niet? In dat geval herken je vast het gevoel dat je onzeker bent. Twijfels maken je nog onzekerder, want: ‘Zal ik wel of zal ik niet?’ Hierdoor stel je je plannen uit of komt er helemaal niets van je voorgenomen plannen. Vaak leg je de lat voor jezelf veel te hoog en je ligt met enige regelmaat wakker van je eigen geneuzel omdat je de overvloed aan gedachten niet kunt stoppen.

Het is gemakkelijker dan je denkt. Jij kunt echt controle krijgen over de gedachtensoep in je hoofd.

Het is als ouder niet altijd even gemakkelijk om kinderen te begeleiden naar volwassenheid, zeker niet als je zelf heel erg gevoelig bent. Ik ben zelf moeder van drie hsp kinderen en ben heel erg blij met mijn hsp/hss kleindochters. Het blijft een uitdaging om de middenweg te vinden tussen het stellen van grenzen en heel veel werkervaring met het begeleiden van pubers en jong volwassenen. Heb je hoogsensitieve kinderen en loop je soms tegen bepaalde dingen aan in de opvoeding?

Door jezelf te laten coachen haal je meer kwaliteit uit je leven!