Dankbaarheid dag 1

Vandaag is het de aftrap van 10 DAGEN DANKBAAR, het begin om eens te gaan kijken waar je dankbaar voor bent. Ik ben heel erg benieuwd hoeveel mensen er mee gaan doen 🙂

Veel mensen nemen het leven voor lief, doen gewoon hun ding, het leven is iets wat ze overkomt en dat is het wel zo’n beetje.
 
Het is een feit dat de meeste mensen pas gaat waarderen wat er was, als het er niet meer is. Pas dan ga je nadenken, beseffen hoe goed (of niet goed) het was, pas dan komt er ruimte voor iets of wat van een gevoel van dankbaarheid.
 
Met deze 10 dagen wil ik bereiken dat je nu al beseft hoe goed, fijn en mooi je leven kan zijn als je stilstaat bij wat er NU is…
 
Ik begin met blij en dankbaar te zijn dat ik een dak boven mijn hoofd heb. Nu zou je misschien kunnen denken: ‘Huh? Is dat iets om dankbaar voor te zijn, het is toch normaal dat je een huis hebt?’ Voor mij ligt dat toch net ietsje anders.
 
Er was altijd een vaste basis het huis in Vlissingen, maar ik heb vrij lang vanuit een koffer geleefd. Tegenwoordig wordt het Nomad genoemd, maar ik was er al mee begonnen voor die term überhaupt bestond :). Heb veel gereisd, en als ik ergens dankbaar voor ben, dan is het wel dat ik die gelegenheid heb gehad.
 
Tijdens die reizen heb ik heel veel armoede gezien, mensen voor wie het helemaal niet vanzelfsprekend was om een dak boven hun hoofd te hebben, te kunnen douchen, gewoon omdat het kan of om eens lekker te bankhangen of te Netflixen. Het heeft ervoor gezorgd dat ik bijvoorbeeld iets heel erg normaals als stromend warm water uit de kraan, ben gaan waarderen. Het is niet zo vanzelfsprekend weet je… Hele volksstammen hebben dat namelijk echt niet.
 
Nu is er voorlopig een einde gekomen aan al het reizen, zitten we met zijn allen weer in het huis in Vlissingen en dat is behoorlijk vol met vier volwassenen en twee kids van bijna 2 en 5 jaar. Gezellig, dat zeker en met wat aanpassingen gaat het nog goed ook!!!
 
We zagen ons verblijf hier als iets tijdelijks, maar eenmaal terug in Nederland kwamen we erachter dat het helemaal niet zo vanzelfsprekend is dat we ‘zomaar’ een geschikt huis konden kopen. We hadden het niet verwacht maar ook de huizenmarkt in Zeeland een gekkenwerk, en ook hier gebeurt het dat er zwaar overboden wordt op een huis wat het eigenlijk niet eens waard is.
 
Het vinden van een dak boven je hoofd bleek dus helemaal niet zo eenvoudig als we dachten. Er kwam een oplossing, maar onze tijdelijke gedachte van ongeveer een half jaar in dit huis is ruim anderhalf jaar geworden. Nu hebben het goed en gelukkig kunnen we gaan bouwen. Ook dat is iets om dankbaar voor te zijn; de luxe te hebben om te kunnen zeggen; ”Oké, het is niet anders. We wachten even en kopen we ons in bij een lopend bouwproject.’
 
Maar… stel je nu eens voor, je bent een starter en je hebt deze luxe niet?
 
Ik ben dus heel erg dankbaar voor het dak boven mijn hoofd, het is er warm, er is stromend warm water maar vooral; we zijn SAMEN…
 
Heel veel liefs
 
Yve <3

Geef een reactie