Het verloren hart. 3 tips om beter bij jezelf te blijven

Verloren hart

‘𝐀𝐥𝐬 𝐣𝐢𝐣 𝐣𝐞 𝐡𝐚𝐫𝐭 𝐯𝐞𝐫𝐥𝐢𝐞𝐬𝐭 𝐢𝐧 𝐞𝐞𝐧 𝐚𝐧𝐝𝐞𝐫, 𝐯𝐞𝐫𝐥𝐢𝐞𝐬 𝐣𝐞 𝐝𝐚𝐭 𝐯𝐚𝐧 𝐣𝐞𝐳𝐞𝐥𝐟…’

In deze blog vind je 𝟑 𝐭𝐢𝐩𝐬 zodat je kunt leren om dichter bij jezelf te blijven 🙂
Ik heb veel gesprekken met mensen die – soms jarenlang -, zo gefocust zijn geweest op hun relatie, partner, kinderen of carrière, dat ze zichzelf volledig zijn verloren. Dat kan gevoelens van eenzaamheid, verdriet of verontwaardigheid teweeg brengen. Je voelt je eenzaam, verdrietig, leeg en verloren.
𝑯𝒆𝒆𝒍 𝒗𝒂𝒂𝒌 𝒉𝒐𝒐𝒓 𝒊𝒌 𝒅𝒂𝒏 𝒛𝒊𝒏𝒏𝒆𝒏 𝒂𝒍𝒔:
‘Ja maar, ik heb toch altijd alles voor hem gedaan?’
‘Ik heb er al mijn energie in gestoken, en nu loopt iemand anders met die promotie weg.’
‘Wat zat er voor mij in? Uiteindelijk helemaal niets…’.
Geloof me, ik ben niet Roomser dan de Paus. Als er iemand vaak plat mee op haar gezicht mee is gegaan, ben ik ‘Tha Number One’. 🙂 Het was leerzaam. Door vallen en opstaan heb ik op de harde manier geleerd, dat er maar een ding belangrijk is in mijn leven en dat is 𝐌𝐈𝐉𝐍 eigen hart.
Ieder keer als ik het hart volgde van iemand anders, verloor ik dat van mezelf, en volgde ik niet mijn eigen pad.
Het maakt niet uit over welk onderwerp het gaat, vaak duurt het heel erg lang voor je ervan hersteld bent, en je weer in staat bent je eigen keuzes te maken. Het maken van een eigen keuze is best eng of spannend, zeker als je hsp bent. Helaas krijgen niet veel mensen dit mee in hun opvoeding. Je weet niet of je het aan kunt, je weet niet wat er in de toekomst zal gebeuren want garanties op succes zijn er nu eenmaal niet. Toch, of wel?
‘𝒁𝒆𝒌𝒆𝒓𝒉𝒆𝒊𝒅 𝒃𝒊𝒋 𝒊𝒆𝒎𝒂𝒏𝒅 𝒂𝒏𝒅𝒆𝒓𝒔 𝒛𝒐𝒆𝒌𝒆𝒏, 𝒛𝒂𝒍 𝒋𝒆 𝒏𝒊𝒆𝒕 𝒗𝒆𝒆𝒍 𝒃𝒓𝒆𝒏𝒈𝒆𝒏.’
Heel veel onzekere mensen zoeken zekerheid bij iemand anders. In veel gevallen krijgen ze het deksel op hun neus. Er is geen gelijkwaardigheid maar afhankelijkheid ontstaan, en het is heel erg lastig om dit te veranderen.
Ik heb drie tips om beter bij jezelf te blijven:
𝐓𝐢𝐩 𝟏
Ga op je handen zitten, als je van jezelf weet dat je mensen ongevraagd wil helpen. Stel jezelf de vraag: ‘Help ik de ander door hem te helpen? (of verlang ik naar een compliment omdat ik zo goed mijn ‘best’ voor de ander heb gedaan).’
𝐓𝐢𝐩 𝟐
Vraag je af of iemand zelf zijn problemen kan oplossen, voor jij meteen in de bres springt en het voor hem of haar doet. In veel gevallen kunnen mensen best zelf creatief zijn, maar omdat jij altijd ‘helpt’ kunnen zij achterover leunen.
𝐓𝐢𝐩 𝟑
Stel je voor, iemand vraagt je om hulp. Vraag dan eerst bedenktijd en kom er later op terug. Vraag jezelf in de tussentijd eens af; wat wil ik, en, heb ik er tijd voor? In de meeste gevallen heb je al snel ‘ja’ gezegd, voor je er nog maar over nagedacht hebt wat jij ervan vind. Puur en alleen omdat je dit gewend bent.
‘𝑾𝒂𝒂𝒓 𝒘𝒐𝒓𝒅 𝒋𝒊𝒋 𝒃𝒍𝒊𝒋 𝒗𝒂𝒏, 𝑾𝒂𝒂𝒓 𝒈𝒂𝒂𝒕 𝑱𝑶𝑼𝑾 ❤ 𝒗𝒂𝒏 𝒛𝒊𝒏𝒈𝒆𝒏?’
Ik wens je een fijne en zonnige dag toe 😊
Heel veel liefs,
Yve 💕

 

Geef een reactie